Uslovi korišćenja i DOT

Dobrodošli na sajt xgroup.rs i xgroupdoo.com .  X Group d.o.o. Vam omogućava korišćenje usluga i sadržaja svog portala koje je podložno niže navedenim Uslovima korišćenja. Uslovi korišćenja se primenjuju na sve sadržaje i usluge xgroup.  Korišćenjem bilo kog dela portala, smatra se da su korisnici upoznati sa ovim uslovima, kao i da prihvataju korišćenje sadržaja ovog portala isključivo za ličnu upotrebu i na sopstvenu odgovornost.

   Poštovani korisnici, molimo vas da pre korišćenja naših usluga, pažljivo pročitate sledeće uslove. Svaka poseta našem sajtu, kao i kupovina, znači da ste ove uslove pročitali i da se slažete sa njima u celosti. Ukoliko su oni za vas neprihvatljivi, molimo vas da ne koristite ovu web prezentaciju, kao ni kupovinu sa ovog web portala. HVALA ...

   Fotografije guma su prikazane uglavnom sa felnama, koje ne idu sa prikazanom gumom. Može da dođe do odstupanja u dezenu gume, u zavisnosti od dimenzije iste (recimo broj kanala na gumi). Nastojimo da verno prikažemo razne specifikacije, fotografije i cene pneumatika, ali isto tako, greškom pri unosu, može da dođe to odstupanja u nekim podatcima. Zadržavamo pravo da otkažemo narudžbenicu ukoliko je došlo do grube greške u opisu, ceni ili raspoloživosti kao posledice nepravilnosti rada nekog od informacionih sistema.

 

Opšte odredbe

Xgroup.rs ima autorska prava na sve sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala, bez dozvole vlasnika autorskih prava, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

X Group d.o.o. administrira ovu lokaciju iz svojih kancelarija u Beogradu, Srbija. Ni na koji način ne izjavljuje da su materijali ili usluge na ovoj lokaciji prikladni ili dostupni za korišćenje izvan Srbije, a pristupanje iz područja gde je njihov sadržaj nezakonit je zabranjeno. Nije dopušteno korišćenje ili izvoz, odnosno uvoz, radi izvoza materijala ili usluga na ovoj lokaciji niti bilo koje kopiranje ili prilagođavanje u suprotnosti sa važećim zakonima ili propisima uključujući, bez ograničenja, izvozne zakone i propise Srbije. Ako odlučite da pristupite ovoj lokaciji izvan Srbije, to radite na sopstvenu inicijativu i smatrate se odgovornim za poštovanje važećih lokalnih zakona. Ovi Uslovi se tumače u skladu sa zakonima Republike Srbije i neće se primenjivati načela o rešavanju neusaglašenosti zakona.

Sve elektronske porudžbine, kao i telefonske, imaju rok važenja od max. 24 sata.

Sve porudžbine kompletirane do 13:00h  (kada prodavac evidentira uplatu na svom računu ili dogovor telefonom za isporuku pouzećem) biće poslate istog dana i dostavljene na Vašu adresu sutradan, ili u roku od 1-3 dana, u zavisnosti od rasporeda dostave kuriskih službi za Vaše mesto i same gužve kod njih.

  Za fizička lica, uplata se vrši preko naloga za uplatu (pošta, banka, elektronska uplata)  -  za avansnu uplatu (pre isporuke pneumatika), na naš  TEKUĆI RAČUN,  plaćate samo pneumatik,  a dostava je BESPLATNA u roku od 1-2 dana,              .......    .......    .......    .......              ili pouzećem  (plaćanje pri preuzimanju od kurira), otkup se plaća   +0 din   po putničkom pneumatiku   i isporuka je od 1-4 dana. 

   Cene na web sajtu  www.xgroup.rs  važe ISKLJUČIVO za porudžbine preko web sajta!  Promena cena je moguća bez predhodne najave ... Cenu i raspoloživost u datom trenutku, možete saznati preko naših kontakt telefona.

   Nastojimo da verno prikažemo razne specifikacije, fotografije i cene pneumatika, ali isto tako, greškom pri unosu, može da dođe to odstupanja u nekim podatcima.

Molimo Vas da nas pre uplate, kontaktirate (radi provere trenutnog stanja lagera, jer nismo u mogučnosti da ažuriramo stanje lagera u realnom vremenu, zbog naše veleprodaje).

U slučaju kada naručene gume nisu na lageru, potrošač će biti obavešten o roku isporuke. Ako ste uplatili za proizvod koji nemamo na stanju, a bili ste obavešteni o tome ili nas niste pozvali da bi ste se obavestili o raspoloživosti, uplacena sredstva će Vam biti vraćena.

Garancija zadovoljstva

Izjava  o odustanku od ugovora zaključenog na daljinu ili ugovora koji se zaključuje izvan poslovnih prostorija, u roku od 14 dana: obrazac

VAŽNO  u vezi garancije zadovoljstva (odustanku od ugovora): Ukoliko gume nisu montirane i takve ih vratite, X Group doo Vam vraća kompletan iznos uplatom na vaš tekući račun. U slučaju da su gume montirane (korišćene), a ne potpadaju pod redovan reklamacioni postupak, vi se jednostavno predomislite, X Group doo se obavezuje da Vam povrati sredstva uplatom na tekući račun, u iznosu ne većem od 50% u zavisnosti od stanja guma koje vraćate. Skrećemo Vam pažnju da kao potrošač, odgovarate za umanjenu vrednost robe od 50%, ukoliko zahtev za odustanak od ugovora na daljinu podnesete nakon što ste izvršili montažu/demontažu i balansiranja guma koje su predmet povrata. Zato vas molimo da nas kontaktirate na 063/ 271 231  ako postoji bilo kakvo nezadovoljstvo pre nego što montirate kupljene gume. Hvala unapred !

 

DOT  (Department of Transportation)  gume,  označava datum proizvodnje guma.

Identifikacioni broj američkog ministarstva saobraćaja, koji označava certifikaciju standarda bezbednosti i u slučaju opoziva proizvoda. Trenutni bezbedonosni standardi zahtevaju da identifikacioni brojevi guma počinju sa "DOT" praćeni sa deset, jedanaest ili dvanaest karaktera, koji mogu biti korišćeni za određivanje mesta ili fabrike u kojoj je proizvedena, dimenzije gume i proizvođačke specifikacije, zajedno sa nedeljom i godinom kada je guma proizvedena. Datum proizvodnje obično označavaju poslednje 4 cifre DOT oznake. Na pr. DOT H2U1 YC7L 3805, gde prve dve cifre označavaju nedelju, a druge dve godinu proizvodnje, datum proizvodnje gume iz ovog primera je 38-ma nedelja 2005 godine.

 

X Group d.o.o. prodaje pneumatike sa DOT-om:

   *** Na stanju su pneumatici za ovu sezonu, eventualno prošlu. *** 

   Sve gume za putnička, SUV/4x4 i laka teretna vozila, starija od 3 godine, svrstava u stariji DOT, te se na osnovu toga kupac obaveštava i daje se dodatni popust.

   Za DOT-ove starije od 3 god., popust ide od 25% - 70% (VP fabričke cene), ali na takvim gumama, garancija je skraćena ili je nema.   (X Group d.o.o. do sada nije imao ovakav slučaj – gume starije od 4 god.) …

   Ako ste slučajno, ipak dobili DOT stariji od prošle godine (a da nije druga sezona pneumatika, od trenutno aktuelne), pozovite nas i postoji mogučnost da dobijete dodatni popust, koji ćemo Vam uplatiti na vaš tekući račun ...

>>> DOT------------------------------DODATNO OBAVEŠTENJE <<<

   Vremenska određenost krajnjeg roka tokom kojeg se gume smatraju novim (uz obavezu pravilnog skladištenja) i kao takve se mogu prodavati, može se na primer pronaći u dokumentu BS AU 50 iz Velike Britanije. U njemu se navodi da guma može biti stara 6 godina, a njihovo nacionalno udruženje distributera guma NTDA govori o pet godina od dana proizvodnje.

   Savez Nemačke gumarske industrije, Savez industrije automobilskih guma i Udruženje vulkanizera Nemačke, navode da su gume nove ako su stare do pet godina.

   Zanimljivo je da se u dokumentima spomenutih organizacija ne govori o tome da se gume nakon isteka tih rokova više ne mogu prodavati, odnosno da su neupotrebljive, već da ih pre prodaje, odnosno upotrebe, moraju pregledati stručnjaci ili se mora dobiti mišljenje proizvođača.

Koncern Goodyear

   U službenom dokumentu koncerna Goodyear, najvećeg svetskog proizvođača guma (slične dokumente verovatno imaju i drugi svetski proizvođači), tvrdi se sledeće:

– Automobilske gume robnih marki koncerna Goodyear (Goodyear, Dunlop, Fulda, Sava ili Kelly) osmišljeni su tako da mogu izdržati delovanje velikih sila, opterećenje, izloženost sunčevoj svetlosti i radne temperature tokom čitavoga veka gume. Da bi gume duže zadržale svoja svojstva, njihovi sastavni delovi proizvedeni su pomoću optimiziranih mešavina voskova, antioksidanata i antiozonata.

– Uskladištene gume zadržavaju odgovarajuća svojstva ako su pravilno održavane, ako nisu bile predmet lošeg rukovanja i ako se čuvaju u odgovarajućim skladišnim uslovima.

Najvažnije je pravilno čuvanje

   Pravilno čuvane gume zadržavaju dakle svoja prvobitna svojstva. Trebalo bi međutim upozoriti da se neka svojstva gume tokom upotrebe naravno menjaju zbog sporog, ali stalnog habanja, odnosno smanjivanja dubine kanala u dezenu gaznog sloja. Neka se svojstva s vremenom pogoršavaju, a druga poboljšavaju. Na primer: otpor na akvaplaning i otpor na habanje na mokrom putu uopšteno se smanjuju, a upravljivost na suvom putu i stepen istrošenosti optimizuju.

Garancija Goodyear Dunlop Sava Tires

   U Goodyear Dunlop Sava Tires pravim metodama upravljanja zalihama i strogim internim pravilima vodi se računa o tome da gume robnih marki Goodyear, Dunlop, Fulda, Sava i Kelly isporučene tržištu ne budu starije od tri godine. Stvarna je prosečna starost isporučenih guma, ipak mnogo manja.

>>> DOT ------------------------------ KRAJ <<<

 

Zemlja Proizvodnje pneumatika: 

   Kod svih proizvođaća pneumatika, zemlja proizvodnje, uglavnom zavisi od modela i dimenzije pneumatika ...

 

X Group d.o.o. može revidirati ove Uslove bilo kada, ažuriranjem ovog dokumenta. Povremeno posećujte ovu stranicu da biste pregledali Uslove koji trenutno važe, zato što su oni za vas obavezujući. Određene odredbe ovih Uslova mogu se zameniti izričito navedenim pravnim obaveštenjima i uslovima dostupnim na određenim stranicama ove lokacije.

 

Materijal koji prosleđuje korisnik (komentari i drugi sadržaji)

Lični podaci koje prosledite sajtu Xgroup.rs u svrhu dobijanja proizvoda ili usluga biće tretirane u skladu sa našim dokumentom o privatnosti na mreži. Zabranjeno je slanje ili prenošenje na ovu lokaciju ili sa nje bilo kojih nezakonitih, pretećih, uvredljivih, klevetničkih, opscenih, pornografskih ili drugih materijala koji su u suprotnosti s bilo kojim zakonom.

X Group d.o.o. na ovoj lokaciji ne želi od Vas da prima poverljive ili druge informacije kojima ne može slobodno da raspolaže. Svi materijali, informacije ili druga saopštenja koja prenosite ili šaljete na ovu lokaciju neće se smatrati poverljivim i onima kojima se ne može slobodno raspolagati. Xgroup.rs nema nikakve obaveze prema ovim saopštenjima. Naši zaposleni mogu da kopiraju, otkrivaju, distribuiraju, primenjuju ili na drugi način koriste saopštenja i sve podatke, slike, zvukove, tekst i sve ostale materijale u njima sadržane za bilo koje odnosno za sve komercijalne i nekomercijalne svrhe.

Naravno, u ovu grupu podataka ne spadaju vaši lični podaci. Njih, u skladu sa našom Politikom privatnosti, koristimo samo za internu upotrebu, ne obelodanjujemo niti prosleđujemo trećim licima, već koristimo isključivo za potrebe obrade vaših porudžbenica.

 

OBAVEŠTENJE O OBRADI PODATAKA O LIČNOSTI        pristanak za obradu podataka o licnosti.pdf

   U skladu sa odredbama člana 15 i člana 23 Zakona o zaštiti podataka o ličnosti (,,Službeni glasnikʻʻ, broj 87/2018, u daljem tekstu: ZZPL), ovim putem izjavljujem da sam pročitao/la, razumeo/la i prihvatio/la Obaveštenje o obradi podataka o ličnosti (u daljem tekstu: Obaveštenje), koje mi je predočeno pre potpisivanja ovog pristanka, a naročito da sam upoznat:

  1. sa identitetom Rukovaoca i njegovim kontakt podacima,
  2. sa tim da je pravni osnov obrade obrada sa pristankom, kao i da se podaci o ličnosti koriste za potrebe kreiranja baze korisnika i obaveštavanja o aktivnostima Rukovaoca u skladu sa Obaveštenjem;
  3. sa tim koji se moji podaci o ličnosti prikupljaju;
  4. sa tim da Rukovalac moje podatke o ličnosti može proveravati, kopirati, ocenjivati, prosleđivati, elektronski i fizički skladištiti, čuvati i vršiti druge radnje obrade u okviru dozvoljene svrhe, u skladu sa ZZPL i Obaveštenjem o obradi podataka o ličnosti;
  5. sa pravom da mogu opozvati ovaj pristanak u svako doba, što podrazumeva da se nakon toga podaci o ličnosti brišu, kao i sa rokom čuvanja mojih podataka;
  6. sa pravima koje imam po ZZPL i načinom ostvarivanja tih prava, uključujući tu i pravo obraćanja Pritužbom Povereniku za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti: Bulevar kralja Aleksandra broj 15, 11120 Beograd, telefon: +38111 3408 900, e-mail: office@poverenik.rs ;
  7. sa merama zaštite koje u odnosu na podatke o ličnosti primenjuje Rukovalac;
  8. sa tim moji podaci o ličnosti mogu biti prosleđivani trećim licima (obrađivačima) u skladu sa odredbama ZZPL i Obaveštenjem;

Imajući sve gore navedeno u vidu, dajem svoj pristanak da Rukovalac obrađuje moje podatke o ličnosti u svrhe opisan Obaveštenjem o obradi podataka o ličnosti.

 

Veze ka drugim Web lokacijama

Veze na ovoj lokaciji ka lokacijama samostalnih proizvođača su obezbeđene isključivo da bi vam olakšale rad. Ako budete koristili ove veze, napustićete ovu lokaciju. Xgroup.rs nije pregledao sve ove lokacije samostalnih proizvođača i ne kontroliše ih i nije odgovoran za bilo koju od ovih lokacija ili njihov sadržaj. Samim tim, ne podržavamo i ne dajemo nikakve izjave o njima, kao ni o bilo kojim informacijama i drugim proizvodima ili materijalima koji se tamo nalaze, ili bilo kojim rezultatima koji se mogu dobiti njihovim korišćenjem. Ako odlučite da pristupite nekoj od Web lokacija samostalnih proizvođača koje su povezane sa ovom lokacijom, to radite isključivo na sopstveni rizik.

 

 

Sve informacije vezane uz transakcije kupac - web prodavnica X Group d.o.o., smatraju se poslovnom tajnom, i prema njima se treba ophoditi skladno zakonskim propisima Republike Srbije.