Info Zona - Prodaja Guma (Pitanja i odgovori)

 

                         EU ETIKETA        OPŠTA PITANJA I ODGOVORI U VEZI PNEUMATIKA        PROIZVOĐAĆI PNEUMATIKA WIKI       DUGME 04   

    Kvalitetne automobilske gume važne su za sigurnost na putu i u mnogim slučajevima mogu vam spasiti život. Sigurnost na putu nema cene i upravo zato je ulaganje u kvalitetne gume uvek isplativo. Ne zaboravite da jedini kontakt sa podlogom imaju pneumatici. 

                                  

 

P

Uvoz i prodaja guma                                                             

Uštedite vreme i iz udobnosti doma naručite nove gume za svoj automobil.  X Group d.o.o.  u svojoj ponudi ima dosta brendova uz akcijske cene na deo asortimana kao i najpovoljnije uslove i cene na celokupnu ponudu.  Kliknite i pogledajte celu ponudu

 

Letnje / zimske gume garantuju sigurnost i udobnost na putu

Svako godišnje razdoblje zahteva adekvatne gume za maksimalnu sigurnost i performanse na putu. Kako su zimske gume namenjene vožnji po hladnim temperaturama, ispod 7 stepeni Celzijusa, zbog njihovog sastava, pri visokim prolećnim i letnjim temperaturama brzo se troše i zato ih je potrebno  zameniti letnjim gumama.

  

Prednosti letnjih guma      

- Bolje prijanjanje i stabilnost na visokim temperaturama asvalta
- Sigurno kočenje na mokroj podlozi što skraćuje zaustavni put
- Utiču na smanjenu potrošnju goriva čime možete i uštedeti
- Stabilnost pri velikim brzinama za ugodnu vožnju
- Minimalna buka

Prednosti zimskih guma      

Najvažnije prednosti zimskih guma su dubina profila od 8 - 10 mm te gotovo pet puta više odvodnih kanala kojima se voda odvodi lakše i učinkovitije. Isto tako, zimska guma ima do četiri puta bolji kontakt sa snežnom podlogom od letnjih guma te bolje pokretanje, vođenje i kočenje na snegu.

 

 

Proverite istrošenost i oštećenja guma              

Osim sezonski, gume je potrebno menjati i onda kada se one istroše ili unište. Stare i potrošene gume predstavljaju rizik i opasnost na putevima kako za vas, tako i za one koji se nalaze u vašoj blizini. Gume je preporučljivo zameniti otprilike svakih šest godina ili nakon što pređu 65 000 km.

Istrošene gume možete sami proveriti na nekoliko jednostavnih načina. Sve gume imaju oznake za istrošenost u obliku vertikalnih crta koje ćete naći između kanala na gaznoj površini. Ako je guma istrošena, tada su crte spojene sa kanalom.

Pouzdani i odmah vidljivi znakovi oštećenja i dotrajalosti su otkinuti delovi guma, jake ogrebotine ili napuknuti vanjski delovi gume. Ako automobil koristite za gradsku vožnju, pukotine proveravajte češće jer do takvih problema dolazi usled učestalog penjanja na ivičnjak,  rupa i oštečenja na ulicama.

Potrebno je barem svake 2-3 nedelje proveravati pritisak u gumama. Proverite koje su propisane vrednosti za vaše gume i uporedite izmereni pritisak. Još jedan jednostavan način je motanje volana u mestu. Ako teže okrečete volan, to može da bude znak da je pritisak u gumama nizak ili da vam je guma oštečena.

 

X Group d.o.o.  nudi veliku ponudu pneumatika za skoro sva vozila...

Iskoristite sve prednosti online kupovine, uštedite na vremenu i iz udobnosti vaše fotelje       na   www.xgroup.rs    naručite nove gume za svoje vozilo.

                                                   

 

 

 

 

- PRODAJA GUMA ONLINE

- PRODAJA GUMA BEOGRAD

- PRODAJA GUMA SRBIJA

- PRODAJA GUMA ZA PUTNIČKA VOZILA

- PRODAJA GUMA ZA AUTOMOBILE

- PRODAJA GUMA ZA KOMBI

- PRODAJA GUMA ZA KAMION

- PRODAJA GUMA ZA AUTOBUS

- PRODAJA GUMA ZA POLJOPRIVREDU

- PRODAJA GUMA ZA INDUSTRIJU

- PRODAJA GUMA ZA DAMPER PROGRAM

- AUTO GUME